Vårstäddagen

Stort tack till alla medlemmar som slöt upp och hjälptes åt att göra fint i och runt vår fastighet!

IMG_0192

Vi fick till och med upp brandvarnare i trapphusen i år.

En särskilt stor varm eloge till den medlem som högtryckstvättade stora sopsorteringsrummet. Det är betydligt renare och fräschare nu även om det kanske inte direkt doftar nyponros. (Det var, för allas kännedom, en ruggig gegga under sopkärlen som om den hade fått fortsätta fermenteras sannolikt hade etablerat sig som en ny aggressiv livsform.)

Vi lyckades också återigen fylla en bamsecontainer till brädden. Inte med gegga men annan allsköns bråte.

Men det var inte bara hårt, fostrande arbete i bitvis svalkande regn. Vi rundade givetvis av med traditionsenlig korvgrillning – detta år toppat med det vågade greppet att erbjuda två olika sorters vegetariska ”korvar”. (Det finns ett oöppnat paket sojakorv om någon är intresserad. Hör av er till ordförande…) Drycken var också extra uppskattad i år då det återigen fanns malt- och humledryck att tillgå. Barnen fick emellertid, trots tjat, nöja sig med juice.

Barnen upptäckte även ben från ett rådjur uppe i stenröset bakom huset. Väldigt spännande för de lite äldre barnen… Och ytterligare en uppskattad pedagogisk utmaning för föräldrarna till de yngre.

Styrelsen har skickat en förfrågan till miljöförvaltningen om de kan ombesörja att Bambi inte bryter benen och dör i just vårt stenröse framöver.

Apropå kommunen, det är alltid bra att vi grannar får komma samman och dryfta sådant som ligger oss varmt om hjärtat vad gäller boendet och närområdet. En riktig ”snackis” var givetvis planerna för Stenbacka. Styrelsen återkommer i ärendet framöver men vill understryka att vi har ett mer begränsat uppdrag och åtagande i detta än vad många kanske får intryck av. Många i både styrelsen specifikt och föreningen i stort är dock aktiva i detta som privatpersoner/boende. Även om styrelsen givetvis gör en hel del från sitt håll. Vi kan redan nu hinta om att två av de tre stora partierna i kommunstyrelsen glädjande nog tackat ja till vår förfrågan om de ville komma och lite kort svara på frågor från medlemmarna på vår årsstämma.

Sammantaget tror jag vi alla som var med kan skriva under på att det var en synnerligen lyckad vårstäddag. Jag ska framöver försöka lägga upp lite bilder som flera av er skickat in när jag får ordning på uppkopplingen.

Med vänliga hälsningar,

Styrelsen gm Peter L